L’Espai Galobardes acull l’exposició “Parelles”, de Lluïsa Casas, amb la figura humana com a eix central
La mostra pictòrica es podrà veure, a Canillo, des d’avui fins al pròxim 6 d’abril.
L’Espai Galobardes ha presentat, avui divendres al vespre, una exposició dedicada a l’obra de la reconeguda artista Lluïsa Casas, que amb el títol de “Parelles” es podrà veure des d’avui fins al 6 d’abril. Una oportunitat única per veure peces pictòriques que reflecteixen el seu estil figuratiu ple de força, caràcter i expressivitat.
Els seus "despullats", tractats amb colors tel·lúrics i vitals, busquen transmetre sentiments profunds, reflectint en les seves figures emocions com el dolor, la passió, l’angoixa i la bellesa. "Treballant el cos humà, tinc la possibilitat de manipular-lo, distorsionar-lo i expressar moviment, llum, estat d’ànim i una infinitat d’elements de la meva personalitat artística", afirma Casas.
La inauguració ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura I Tradicions del comú de Canillo, Cristel Torres acompanyada de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell I la consellera general, Meritxell Alcobé.
Sobre l’artista:
Lluïsa Casas compta amb un llarg recorregut en el món de la pintura. Graduada en Pintura i Revestiments Murals per l’Escola Massana de Barcelona el 1981, també es va formar en disseny d’estampats i esmalts. Al llarg de la seva carrera ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives a Espanya, Catalunya i el Principat d’Andorra, i la seva obra es troba present en espais públics a Catalunya. A més, ha participat en diverses Biennals tant a Catalunya com a Andorra i ha contribuït amb il·lustracions en llibres d’ensenyament.
Amb una forta vocació pedagògica, Casas ha impartit classes de dibuix i pintura a nens i adults a l’Escola Andorrana (primària i secundària) i a tallers d’art, a més de ser cofundadora de l’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria.
El seu treball es caracteritza per un estil figuratiu, però no realista, en el qual s’expressa amb colors càlids i agressius. La figura humana és l’eix central de la seva obra, ja que, segons explica, "des de l’antiga Grècia ha estat el tema més important de la història de l’art occidental".