OCTUBRE
2024
Canillo acull la primera edició de La Quinzena de la Nova Cuina Canillenca
El Departament de Promoció Turística i Comercial del Comú de Canillo ha anunciat la primera edició de La Quinzena de la Nova Cuina Cani-llenca, unes jornades gastronòmiques que se celebraran del 25 d'octubre al 10 de novembre de 2024. Aquesta iniciativa té com a objectiu potenciar la gastronomia local, destacant l'ús de productes autòctons i receptes tradicionals adaptades als gustos contemporanis.
Una oferta culinària basada en els productes del nostre entorn
Tot i les condicions de terreny i climatologia extremes de Canillo, la parròquia és rica en ingredients que es troben al seu entorn natural. Els boscos i les muntanyes ofereixen bolets, fruits vermells i animals de caça, mentre que les zones agrícoles permeten la cria de vaques, vedells, cabres i ovelles, consolidant la identitat ramadera del territori. També hi ha verdures i fruites que creixen als jardins i horts de les cases.
En aquesta línia, La Quinzena de la Nova Cuina Canillenca proposa menús que utilitzen aquests productes locals per excel·lència. Ous ecològics, embotits tradicionals, mels, melmelades i licors formen part d'una oferta de proximitat, que els restaurants partici-pants transformen en plats únics, basats en receptes tradicionals o noves creacions que fan valdre els sabors de Canillo.
Restaurants participants
Els 9 restaurants participants en aquesta primera edició presentaran menús dissenyats amb ingredients provinents de la parròquia que es destaquen en cada menú, amb opci-ons que van des de plats clàssics fins a propostes més innovadores de la Nova Cuina Canillenca. Els restaurants participants en aquesta primera edició son: Borda del Rector, Cantina dels Racons, La Cort del Popaire, Llar de l?artesà, Don Giovanni Soldeu, Sol i Neu Club Hermitage, Blót, Nor i El racó del Simó. Els menús proposats oscil·len entre els 20 ? i els 70 ? el menú per persona en funció del tipus de cuina i productes que s?ofereixen.
Aquestes jornades són una oportunitat per descobrir la creativitat dels cuiners locals, gaudir d'una experiència gastronòmica de qualitat i, alhora, connectar amb les arrels de Canillo i la seva producció agrícola i ramadera.
Comú de Canillo Arxiu font