El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
27
JUNY
2024
Comú de Canillo

EL COMÚ ADJUDICA LES OBRES DEL PUMP TRACK QUE S'UBICARÀ AL CÀMPING PLA

El Comú de Canillo ha celebrat aquest dijous el Consell Sabut Octava de Corpus, per assistir a l’Església i Pagament de les Terces en el qual ha aprovat diferents licitacions d’obres entre les que destaquen l’execució els treballs del carrer Regí de Soldeu per un valor estimat d’1.250.000 euros. Està previst que les obres s’iniciïn el pròxim mes de setembre i tinguin una durada aproximada d’un any. El carrer facilitarà la circular entre la carretera general i l’aparcament del Regí i alliberarà del trànsit el mateix estacionament. L'administració local que encapçala el cònsol major, Jordi Alcobé també treu a concurs les obres per a la rehabilitació de Cal Federico, un antic edifici al centre històric de Canillo que va comptar amb el primer molí de farina elèctric d’Andorra. El projecte, iniciat en l’anterior mandat amb l’adquisició de l’immoble catalogat com a bé de protecció per part del Comú de Canillo, avança en una segona etapa amb la reforma integral en la qual es restauraran la coberta, la façana, el paviment, els murs de pedra, l’antic molí, la modificació del forjat i la incorporació de l'electricitat i la calefacció. El procediment de restauració que es realitzarà serà el mètode tradicional. La direcció de l’obra està adjudicada a un arquitecte del país i el Comú ha aprovat avui la licitació dels treballs que, un cop adjudicats, tindran una durada aproximada de dos mesos. El futur edifici tindrà ús de botiga de productes autòctons, agrícoles i artesanals de la parròquia de Canillo. Es preveu que aquest espai comercial estigui operatiu a finals d’any.

Al seu torn, la corporació també ha adjudicat per un valor de 80.000 euros les obres del Pump Track que comptarà amb 500 metres quadrats i s’ubicarà a la zona a tocar del riu del Càmping Pla. Es preveu que l’equipament estigui operatiu aquest mateix estiu. Al mateix Càmping Pla será l’espai escollit per realitzar múltiples activitats i esdeveniments lúdics i culturals de la parròquia així com la Festa Major de Canillo aquest estiu.

Primer trimestre

La corporació comunal ha presentat la liquidació pressupostària del primer trimestre del 2024 que es tanca amb unes despeses de més de 2,3 milions i uns ingressos de més de 5,7 milions d’euros, fet que en resulta un resultat positiu sense romanents de prop de 3,4 milions d’euros. “Estem al 30% dels ingressos previstos liquidats”, ha afirmat el cònsol menor, Marc Casal. I ha afegit que el rati endeutament és del 27% (prop de 5 milions d’euros), respecte el 200% que fixa el sostre d’endeutament que preveu la Llei de Finances Comunals.

Suport al sector ramader

A partir de la demanda dels ramaders de Canillo de poder comptar amb el suport d’una persona del Comú per donar servei puntualment a diferents explotacions de la parròquia, la corporació ha aprovat avui una ordinació per a la contractació i les tasques d’un mosso. D’aquesta manera, una persona del Departament de Serveis donarà resposta a les necessitats del sector per tal que faci les tasques de cura i vigilancia del bestiar, l’alimentació, el sanejament, entre d’altres. Aquesta iniciativa donarà cobertura en cas de necessitats puntuals als ramaders de Canillo i estarà operativa aquest estiu. Alcobé ha explicat que aquesta mesura és “una primícia a Andorra ja que és el primer Comú que ho posa en marxa. Hi hagut una voluntat d’acompanyar els ramaders, assegurar la continuïtat del sector i col·laborar amb els imprevistos que hi pugui haver”.

 

 

 

 

 


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024