El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
21
MAIG
2024
Comú de Canillo

EL PONT TIBETÀ ESTRENARÀ EL JUMPING A FINALS D'ESTIU

Durant la sessió de consell Sabut celebrat aquest matí, el Comú de Canillo ha aprovat l’adjudicació de l’activitat de ‘jumping’ que es desenvoluparà al Pont Tibetà de la Vall del Riu a partir d’aquest estiu. L’empresa adjudicada és AMSA (Andorra Management Ski Area, i la concessió per a dur a terme l’activitat de salt és de 15 anys. El ‘jumping’ es realitzarà des de la plataforma instal·lada que penja del Pont Tibetà a una altura d’uns 150 metres aproximadament. La proposta també inclou un pla de millores de futur de les activitats al ‘jumping’ com ara una alternativa de salt pendular així com una tirolina. El cònsol major de Canillo, Jordi Alcobé ha destacat que aquesta activitat és “un atractiu turístic nou que complementa l’oferta del pont amb un producte innovador en el món dels ponts tibetans”.

Nous espais lúdics

Durant la sessió també s’ha informat de dues actuacions d’embelliment importants que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels ciutadans. La primera és la que s’efectuarà a la plaça Prat del Riu aprofitant l’obertura del futur nou Centre de Salut. En aquest espai, i amb recursos propis, la corporació incorporarà una zona lúdica i una terrassa que oferirà servei de cafeteria. La finalitat és que aquesta plaça esdevingui “un espai agradable i social on els ciutadans es puguin trobar, passejar, etc”, ha detallat Alcobé. A més, el Comú també preveu projectar un pont de fusta que travessi el riu Valira per condicionar una zona lúdica a tocar del riu per refrescar-se a l’estiu. Aquest projecte s’està duent a terme amb la col·laboració del ministeri de Medi Ambient de Govern. Per la seva part, una altra de les actuacions en la qual ha treballat el departament d’Obres i Serveis és la millora i embelliment de la plaça Montaup eliminant la font i integrant zones verdes. Alcobé s’ha referit als dos projectes d’embelliment com a “importants i simbòlics”.

El Comú de Canillo també ha validat durant la sessió de consell la modificació de l’Ordinació reguladora de l’accés motoritzat o rodat al medi natural de la parròquia de Canillo. Es tracta d’una modificació de l’Ordinació de l’any 2013 en la qual s’incorporen restriccions a les motocicletes i altres vehicles de motor. El cònsol canillenc ha assegurat que “convenia revisar aquesta ordinació per protegir els nostres camins i compatibilitzar la gestió de les diferents activitats turístiques, ramaderes i veïnals. Volem restringir el turisme de motor a la parròquia perquè aquesta pràctica és nociva per a les nostres muntanyes”. La modificació concreta la prohibició dels vehicles de motor amb matrícula estrangera, excepte amb autorització prèvia del Comú en el cas d’esdeveniments organitzats. Els propietaris ramaders, els veïns amb propietats a les zones de muntanya, els Cossos Especials de seguretat, o del Comú de Canillo podrán circular. Alhora es permetran les activitats amb bicicleta o bicicleta elèctrica. Pròximament la corporació farà una campanya informativa.

 

Maquinària treta de neu i neteja

La corporació de Canillo també ha aprovat un suplement de crèdit per l’adquisició d’un camió equipat amb pala llevaneus i saladora per un import de 273.000 euros. Alhora, també s’aprova la compra d’una màquina destinada a la neteja de l’aparcament de Ransol per valor de 45.000 euros.

 

 

 


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024