El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
21
NOVEMBRE
2023
Comú de Canillo

SIGNATURA CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL COMÚ I EL GOVERN PEL NOU CENTRE DE SALUT

Els ministres de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, i de Salut, Helena Mas, han signat aquest dimarts amb el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, el conveni de col·laboració per a la posada en marxa del nou centre d’atenció primària (CAP) de la parròquia, que actualment està en construcció i que es preveu acabar al segon trimestre l’any 2024.

La renovació i ampliació de l’atenció primària és una de les línies de treball del Govern per la sostenibilitat del sistema de salut del país, segons ha explicat la ministra de Salut, Helena Mas. “Les inversions en una atenció primària orientada al pacient i a la comunitat en lloc de la malaltia, com ocorre en l’atenció hospitalària, milloren l’equitat i l’accés de la ciutadania als serveis de salut”, ha assegurat Mas.

Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha volgut posar especial èmfasi en el fet que “la població de la parròquia de Canillo ha crescut gairebé un 40% els darrers 5 anys, i la construcció del nou CAP està pensat justament per adaptar-se a les noves i nombroses necessitats en matèria d’atenció primària que requeriran els ciutadans de la parròquia ara i en el futur”.

Tenint en compte la urgència de la millora i en benefici dels ciutadans de la parròquia, el Comú ja va licitar l’any passat les obres de l’edifici on s’ubicarà el nou CAP, juntament amb les de la remodelació de la plaça del Prat del Riu, dotant l’espai públic amb una graderia. Els treballs estan pressupostats en un total d’1.680.000 euros, 650.000 euros dels quals els aportarà el Govern i la resta se’n farà càrrec el comú canillenc. Un cop entri en funcionament el centre mèdic serà el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) qui es farà càrrec de la gestió i explotació del CAP.

Durant la vigència de la cessió d’ús, l’equipament i el manteniment del centre d’atenció primària seran responsabilitat del Govern i les despeses de funcionament del local seran assumides pel SAAS. Com que l’edifici és propietat del comú de Canillo, aquest s’encarregarà de la gestió i les despeses de conservació i reparació de l’espai, incloses les façanes i la teulada del CAP.


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024