El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
14
NOVEMBRE
2023
Comú de Canillo

EL COMÚ DE CANILLO VISITA DIFERENTS EXPLOTACIONS RAMADERES A L'ARIÈGE

Una delegació del Comú de Canillo, membres del departament de Medi Ambient de Govern i diferents empresaris del sector primari de Canillo van visitar ahir diverses explotacions agrícoles i ramaderes del departament de l’Ariège. El desplaçament s’emmarca en el conveni de col·laboració entre la corporació que encapçala el cònsol major, Francesc Camp i la Cambra d’Agricultura de l’Ariège en el qual es busca l’assessorament d’aquest últim d’acord amb la seva experiència de gestió mancomunada amb la finalitat de traslladar possibles fórmules que es puguin adaptar a Andorra, i d’aquesta manera garantir el relleu generacional del sector a Canillo.

La directora i la vicepresidenta de la Cambra d’Agricultura de l’Ariège van rebre el cònsol major, Francesc Camp i a la resta de l’equip. La delegació andorrana va visitar diferents explotacions ramaderes que en els darrers anys han modernitzat les seves instal·lacions com ara un taller de transformació vegetal de sucs i confitures; un taller de xarcuteria amb carns de producció pròpia; un taller de producció d’aviram, i una explotació d’ous, formatges, llet d’ovella, entre d’altres. El denominador comú de totes les explotacions i tallers visitats és que els gestors actuals son joves emprenedors que han agafat el relleu familiar o han reprès negocis perquè els anteriors es jubilaven.

El conveni de col·laboració entre les dues parts es va posar en marxa l’any passat amb l’objectiu de cercar alternatives viables i de futur a les activitats ramaderes i agrícoles de la parròquia. En una primera fase el sector va traslladar les seves inquietuds i mancances a la Cambra d’Agricultura de l’Ariège. Posteriorment, els tècnics de l’entitat francesa van fer una anàlisi acurat de la situació i van presentar un conjunt de propostes i accions que aportin solucions sostenibles en el temps per tal de donar continuïtat al sector a la parròquia. La visita d’ahir va servir per conèixer de primera mà casos pràctics. Amb totes les actuacions dutes a terme fins ara, el sector disposa d’una base de treball que caldrà analitzar per valorar la implementació d’algunes de les propostes i la seva viabilitat.

 


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024