El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
25
JULIOL
2022
Comú de Canillo

EL PONT TIBETÀ DE CANILLO HA REBUT UN TOTAL DE 10.000 VISITANTS DURANT LA PRIMERA QUINZENA DE JULIOL

Les visites al nou atractiu turístic d’Andorra evolucionen a bon ritme. L’afluència al Pont Tibetà de Canillo durant el transcurs d’aquest mes de juliol ha estat de 10.000 usuaris. Ho ha explicat el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp durant la inauguració oficial de la passarel·la de la Vall del Riu d’aquest migdia, que ha comptat amb la presència d’autoritats i de ciutadans de la parròquia, aprofitant el dilluns de Festa Major de Canillo. Per fer memorable aquesta cita tan assenyalada, la corporació comunal ha organitzat un singular espectacle que ha comptat amb l’actuació d’un funambulista que caminant descalç ha resseguit una corda tensada instal·lada d’extrem a extrem de la vall i situada de forma paral·lela a la longitud del pont. A l’exhibició hi han intervingut tres especialistes que han desplegat banderes andorranes baixant amb ràpel des de la mateixa passarel·la. També desafiant la gravetat, hi han participat unes ballarines que han realitzat danses amb teles des de la plataforma adjacent al pont.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp ha explicat que les obres de l’estructura minimalista de la Vall del Riu van tenir una durada de 18 mesos i van comptar amb la col·laboració de 16 empreses. El mandatari ha destacat que entre les motivacions per a dur a terme l’obra hi ha la cerca d’una oferta variada a l’estiu aconseguint un atractiu turístic referent. En aquest sentit, ha insistit en el fet que l’obra havia de tenir un mínim impacte sobre el medi ambient. “L’impacte ha estat neutre en el moviment de terres, hi han revegetat algunes petites zones i s’ha generat un hàbitat adequat per preservar les salamandres”, ha assenyalat. En aquesta línia, el cap de Govern, Xavier Espot, ha valorat positivament el fet d’incorporar “pols d’atracció temporals més enllà de l’hivern que fomentin el turisme sostenible i respectuós amb el nostre entorn”. I hi ha afegit: “el pont tibetà n’és un exemple i hem de seguir la línia d’un turisme que transiti cap a l’autenticitat”.

Aitor Osorio, actual responsable del Pont Tibetà de Canillo i molt present com a enginyer membre de l’UTE (Desplom i ERIC) en el procés de construcció de la infraestructura, ha exposat les curiositats del procés de l’obra i ha tingut unes paraules de reconeixement a la professionalitat de les empreses implicades.

A la inauguració hi han assistit una important representació de les autoritats del Govern d’Andorra, així com dels comuns i de la resta d’institucions. A més, també ha comptat amb la presència de ciutadans de la parròquia.

 

 


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat
Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2023