El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
08
JUNY
2022
Turisme

ANDORRA ESTRENA EL PONT TIBETÀ DE CANILLO, UN DELS ATRACTIUS TURÍSTICS MÉS IMPACTANTS DELS PIRINEUS

A prova de vertigen. Andorra desafia a les altures amb la construcció del Pont Tibetà de Canillo, una passarel·la minimalista situada a 1.875 metres d’altitud que sobrevola un dels paratges naturals més impressionants del país dels Pirineus: la Vall del Riu. El Pont Tibetà de Canillo obre al públic aquest dijous i es converteix en el segon més llarg de tot el món amb una longitud de 603 metres. La singular passarel·la suspesa a l’aire uneix els dos extrems de la vall amb un pas únicament per a vianants d’un metre d’amplada que vola per sobre el riu i el terra des d’una vertiginosa alçada de fins a 158 metres.

El Pont Tibetà de Canillo obrirà al públic a partir de dijous amb dos jornades consecutives de portes obertes. Els visitants hauran de reservar igualment la seva entrada a través del web www.ponttibetacanillo.com o a l’Oficina de Turisme de la parròquia. A partir del pròxim dissabte 11 de juny la passarel·la de la Vall del Riu serà de pagament així com també ho serà el mirador del Roc del Quer. L’entrada individual tindrà un preu de 12 euros i de 5 euros respectivament, amb un descompte del 50% si s’adquireix el paquet de compra del Pont Tibetà i el mirador del Roc del Quer. El Comú de Canillo activarà tarifes reduïdes pels residents d’Andorra, infants, gent gran i agents turístics del país, entre d’altres.

La previsió d’afluència en els sis primers mesos d’obertura del Pont Tibetà de Canillo és de prop de 75.000 visitants (de juny a novembre). El pont té una capacitat de càrrega de 600 persones en simultani, tot i que s’estima que traspassin el pont fins a un màxim de 165 usuaris per hora (uns 60 al mateix moment). D’aquesta manera, es busca que els visitants gaudeixin de l’experiència en les millors condicions.

Per accedir a la passarel·la de la Vall del Riu és imprescindible fer ús del servei de bus amb sortida i arribada des del poble de Canillo.

El Pont Tibetà de Canillo es va idear en l’anterior mandat del cònsol major, Josep Mandicó, i la corporació comunal actual encapçalada pel cònsol major, Francesc Camp ha continuat amb la conceptualització i execució del projecte que ha tingut una durada de 18 mesos. La impressionant passarel·la des la Vall del Riu pretén posicionar-se com a pol d’atracció a Andorra i als Pirineus durant els mesos fora de la temporada d’esquí.

El Comú de Canillo ha invertit un total de 4,6 milions d’euros en el projecte.

 

Informació complementària:

El Pont Tibetà de Canillo en xifres:

·       Longitud del pont: 603 m.

·       Altitud costat Armiana: 1.875 m.

·       Altitud pel costat del coll de Cauba: 1.884 m.

·       Amplada pont: 1 m. / Amplada a les baranes: 1,7 m.

·       Altura màxima sobre el terra: 158 m.

·       Càrrega màxima de treball: 100 kg/m²  / 600 persones.

·       Pes total: 200 T.

·       Cables portadors: 4 / Diàmetre nominal: 72 mm.

·       Cables laterals al vent: 2 / Diàmetre nominal: 44 mm.


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024