El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
04
MAIG
2022
Comú de Canillo

PLA DE NEGOCI PALAU DE GEL: OPTIMITZACIÓ ENERGÈTICA, MILLORA D'INFRAESTRUCTURES I NOVES ACTIVITATS

El Comú de Canillo, juntament amb ENSISA, societat que assessora i supervisa la gestió del Palau de Gel des d’aquest any, han presentat el pla de negoci del centre lúdic esportiu que s’implementarà del 2022 al 2026. La corporació que encapçalen els cònsols, Francesc Camp i Marc Casal invertirà prop de 5,2 milions d’euros en l’optimització energètica, la millora d’infraestructures i en complementar l’oferta amb noves activitats. La injecció prové majoritàriament del pressupost del Comú d’aquest exercici. 

El director general d’ENSISA, David Hidalgo ha explicat que els objectius del pla de negoci (2022-2026) són dinamitzar el Palau de Gel com a punt de visita i de trobada social, diversificar l’oferta per tipologia de client, donar protagonisme al poble de Canillo com a centre d’activitats, aprofitar que Canillo és un lloc de pas molt visible, captar turisme familiar i desestacionalitzar l’oferta, entre altres. 

La prioritat màxima a curt termini que s’ha fixat és la reducció del consum energètic en 230.000 euros anuals. Entre les mesures previstes per arribar aquest objectiu hi ha l’aïllament del terra i la coberta de la pista de gel així com de les façanes de les zones calefactades. A més, també es preveu substituir la perfilaria de la piscina amb triple vidre, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici, sent la superfície en teulada més gran d’Andorra. En aquestes accions d’optimització de l’energia cal afegir les actuacions per disminuir el consum elèctric i de gasoil.

Una altra de les inversions proposades per l’administració comunal amb la voluntat d’incrementar els ingressos del Palau de Gel és la construcció d’un parc aquàtic aprofitant la piscina actual que suposarà una inversió de prop de 600.000 euros.

Es tracta d’una atracció única a Andorra dirigida a un públic familiar i que, de la mateixa manera que la pista de gel, es podrà gaudir tot l’any.

El pla de negoci també incorpora la instal·lació de dues pistes de pàdel, un rocòdrom indoor, un escala arbre i un quick jump a l’exterior. En aquesta línia, el pla també estableix altres propostes en estudi pel que fa a millores en restauració, activitats d’oci i cultura, lleure infantil i d’acollida d’esdeveniments com conferències, exposicions o congressos, entre d’altres.

Les noves activitats generaran uns beneficis de prop de 100.000 euros el 2023 que anirien incrementant progressivament fins a doblar aquesta xifra de cara el 2026.  

En la projecció global del compte d’explotació del centre lúdic esportiu gràcies a l’augment d’ingressos a causa de les noves activitats i la reducció de les despeses energètiques es preveu una evolució ascendent de l’autofinançament en quatre anys fins arribar a un percentatge del 90% el 2026.

Per assumir aquest pla d’inversions el Comú contractarà un préstec de 4,2 milions d’euros. No obstant això, l’endeutament continuarà estant molt per sota del límit legal del 200% situant-se en el 33%.

En el primer trimestre d’aquest exercici el Palau de Gel ha assolit un 9,2% més d’ingressos respecte al mateix període del 2019.

 


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat
Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2023