El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
31
GENER
2022
Cultura

LA CREMA DEL GENER PRONOSTICA QUE L'HIVERN SERÀ LLARG I FRED

La Crema pronostica que l’hivern continuarà i serà llarg i fred


Canillo, 31 de gener del 2022.- El Comú de Canillo ha celebrat aquest vespre la tradicional Crema del Gener. Una seixantena de ciutadans de la parròquia s’han acostat al Camp del Som per ser testimoni d’aquest costum que sempre té lloc l’últim dia del primer mes de l’any. Enguany, la crema de l’arbre ha estat molt intensa a causa del vent, però no s’ha cremat del tot el pi, fet que simbolitza que encara queden dies de baixes temperatures per endavant. A l’acte han assistit els cònsols de Canillo, Francesc Camp i Marc Casal.

Segons la tradició, la Crema del Gener o Crema del Mai pretén allunyar i acabar el més aviat possible amb el fred i el mal temps. La història recorda que a Canillo durant el mes de gener els nens i joves del poble tallaven un pi del bosc de la Canya i el plantaven al costat de les planelles de Borronet, prop de les escoles. Quan encenien el pi, la gent feia molt soroll amb un corn de banya de bou, un cargol de mar i esquelles.

Els assistents que no s’han volgut perdre la cita, han gaudit amb la interpretació de diferents peces musicals a càrrec de la banda Canillo’s Band Tocant.  A l’acte, que ha comptat amb el protocol especial per les mesures covid, s’ha repartit xocolata per emportar.


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024