El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
17
OCTUBRE
2021
Turisme i Cultura

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I ALTA AFLUÈNCIA DE VISITANTS A LA FIRA DE CANILLO

Amb el parèntesi de l'edició anterior a causa de la pandèmia, Canillo ha tornat a celebrar aquest diumenge la tradicional Fira del Bestiar i Artesania. Amb una alta afluència de visitants, l'aparcament dels Refugis ha reunit 16 explotacions ramaderes de la parròquia amb vaques, cavalls, ovelles, cabres, gossos i aus. Paral·lelament, el passeig del telecabina ha acollit un total de 35 expositors del gremi d'artesans amb productes d'alimentació locals, tèxtil i paradetes de l'Escola Andorrana de Canillo i la francesa, entre d'altres. Com és habitual a la cita, s'ha procedit al lliurament de premis a les cases participants que han atansat el seu bestiar a la Fira.

L'esdeveniment ha comptat amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, la subsíndica Meritxell Palmitjavila i la consellera general, Mònica Bonell, que han acompanyat els cònsols de Canillo, Francesc Camp i Marc Casal així com a diversos consellers de la corporació comunal.

El cònsol major, Francesc Camp ha celebrat la bona participació d'aquesta edició per part dels ramaders i els artesans i s'ha mostrat satisfet per l'ambient i l'assistència a l'esdeveniment. Per la seva part, el cap de Govern, Xavier Espot ha recordat que la Fira és un acte tradicional que té lloc a Canillo des dels anys 30 i és "una bona notícia que es pugui reprendre després de la situació difícil de pandèmia que estàvem travessant l'any passat". I hi ha afegit: "més enllà de l'esperit folclòric i pedagògic d'aquest esdeveniment, és un dia que acosta a la ciutadania en el seu conjunt a prendre consciència de la gran tasca tant necessària que fan els ramaders i els agricultors d'aquest país".

 

Relleu generacional

Camp ha explicat que Canillo és una de les parròquies amb més tradició ramadera i que, tant des d?aquest sector com des del Comú hi ha la preocupació perquè el canvi generacional estigui garantit. "És un dels reptes a treballar amb els ramaders fins a finals de mandat. Farem el màxim per intentar trobar solucions durant aquests dos anys per tal d'aconseguir una transició, ja sigui de pares a fills o a partir d'implicar a altres joves del país", ha assenyalat.

Per amenitzar la jornada, també han tingut lloc dos concerts a càrrec d'Efecte Pigmalión (10,30h) i Quim Salvat (12,30h). A més, com a complement, el Palau de Gel ha celebrat una jornada de portes obertes de les 11h a les 14h. De la mateixa manera, el Museu de la Moto també ha obert portes a tots els públics de forma gratuïta de les 10h a les 14h.

Totes les activitats han comptat amb el protocol aprovat pel Ministeri de Salut del Govern, sobre l'aforament i mesures sanitàries.


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat

Política de cookies

Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2024