El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
22
ABRIL
2021
Cultura

EL COMÚ PRESENTA EL LLIBRE 'EL QUE FÈVOM A CANILLO. RECULL DE VIVÈNCIES'


Canillo, 22 d’abril del 2021.- El Comú de Canillo ha presentat aquest vespre el llibre ‘El que fèvom a Canillo. Recull de vivències’. L’acte s’ha celebrat a l’Auditori del Palau de Gel d’Andorra i ha comptat amb la presència del cònsol major, Francesc Camp i l’autora del document, Núria Boltà. També ha comptat amb la intervenció de l’excònsol major, Josep Mandicó qui va ser un dels impulsors del projecte.

El llibre es va elaborar a través d’un seguit d’entrevistes fetes entre els anys 2014 i 2015 que recollien les experiències dels padrins de la parròquia. Aquesta selecció de costums i curiositats es va realitzar amb l’objectiu de deixar un llegat pels més menuts de Canillo. “Com jugaven els seus avis i besavis, com passaven les llargues tardes d’hivern a les cases sense televisió ni telèfons, ni cotxes ni autobusos”, explica Boltà al preàmbul del llibre.

Aquest seguit de memòries, anècdotes, paraules, tradicions, creences, és en definitiva, una visió completa de com era la vida a Canillo abans. I el llibre està dividit en diferents apartats per acostar-se més fàcilment als diversos àmbits de la vida quotidiana dels pobles de Canillo.

“La història relatada és autèntica, és viscuda pels seus protagonistes, estimada, de vegades potser patida, però que no deixa cap dubte sobre el profund sentiment de pertinença a un lloc que, amb orgull, mostren els seus protagonistes: els padrins i les padrines”, assenyala l’autora. “És una història que no trobes als llibres d’història”, afegeix.

El document, escrit i il·lustrat per l’escriptora, ha estat editat pel Comú i es pot trobar actualment a la Biblioteca del poble de Canillo.

L’acte ha comptat amb les mesures de prevenció i seguretat per evitar la propagació de la COVID-19 i s’ha pogut seguir per streaming des del canal Youtube del Comú de Canillo.


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat
Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2023