El Comú
E-administració/Tràmits
Notícies
Què pots fer
     

TELÈFONS D'INTERÉS

SERVEI URGENT MÈDIC (SUM):

116

BOMBERS:

(+376) 890 900 / 118

POLICIA:

(+376) 872 000 / 110

EQUIP D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DONA:

181

HOSPITAL NTRA. SENYORA DE MERITXELL:

(+376) 871 000

Pagament
de rebuts
i sancions o Descàrrec
25
NOVEMBRE
2020
Comú de Canillo

GRANDVALIRA ENSISA TANCA LA TEMPORADA 2019 2020 AMB UNS BENEFICIS DE MÉS DE 1,6 MILIONS

GRANDVALIRA-ENSISA TANCA L'EXERCICI DE LA TEMPORADA 2019-20 AMB UNS BENEFICIS DE MÉS D'1,6 MILIONS D?EUROS


El Comú de Canillo ha celebrat avui de forma telemàtica una nova sessió de consell. Un dels temes cabdals ha estat la presentació dels comptes de la temporada 2019-20 a càrrec del director general de Grandvalira-ENSISA, David Hidalgo. La societat explotadora de les pistes de Canillo, Soldeu i El Tarter ha tancat l'exercici amb uns beneficis d'1.625.000 euros. La clausura prematura de l'estació de Grandvalira el passat 14 de març ocasionat per l?emergència sanitària del SARS-CoV-2 va suposar la pèrdua de 30 jornades d'esquí. No obstant això, destaquen els ingressos d'explotació en concepte de forfets venuts per un valor de més de 20,9 milions d'euros, un 0,73% més que en la temporada anterior. Les dades positives que en resulten del còmput global es poden atribuir a la venda de forfets al desembre, gener i febrer, mesos rècord d'afluència a Grandvalira.

A banda de la principal font d'ingressos, cal realçar les bones xifres assolides en restauració amb més de 7,4 milions d'euros i en la contractació de classes a l'Escola d'Esquí i Snowboard amb més de 4,6 milions d'euros, uns indicadors similars a la campanya anterior malgrat l'obertura de menys dies a l'estació més gran del sud d'Europa a causa de la situació epidemiològica.

Hidalgo també ha avançat la planificació de la temporada 2020-21 pel que fa a les mesures de protecció als empleats i als esquiadors en les que es destaquen l'ús de mascareta, higiene de mans i distància de seguretat, la potenciació de la venda online, la gestió dels aforaments i punts de venda als restaurants, escola d'esquí i activitats d'aventura. A més, s'efectuarà tractament fotocatalític als telecabines i s'executaran de manera estricta els protocols especials per a l'escola, guarderies i jardins de neu. Els esdeveniments que comportin aglomeracions com l'après-ski i les competicions no es duran a terme. El director de Grandvalira-ENSISA ha destacat també la cobertura d'assegurança per a clients en cas de contagi i la certificació Biological Risk Control (bones pràctiques de neteja i higiene i normativa de seguretat i salut laboral, etc.) per part de OCA (empresa acreditada com a laboratori i organisme d'inspecció i certificació).

 

TANCAMENT DE COMPTES DEL PALAU DE GEL DEL 2019

En la sessió d'avui, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp ha presentat el balanç dels comptes del Palau de Gel de l'any 2019 així com ha explicat la situació dels comptes de l'any en curs, i l'evolució de les negociacions de la renovació del contracte de concessió amb la propietat. A més, el màxim responsable de l'administració comunal ha desglossat les diferents accions comercials que s'han activat per promoure i dinamitzar l'arribada de clients.

L'equipament tanca l'exercici del 2019 amb unes despeses d'explotació superiors a 1,3 milions d'euros, un 9,7% més que l'any anterior.

Pel que fa el capítol d'ingressos, el Palau de Gel va ingressar un total de 859.265€, un 0,8% més que en l'exercici anterior, la millor xifra d'ingressos dels darrers cinc anys. La principal font d'ingressos van ser les entrades a la pista de gel seguit de la piscina i gimnàs. Així doncs, el resultat d'explotació presenta una pèrdua de 444.588€.

El Comú de Canillo amb la ferma voluntat de mantenir l'equipament com a centre socioesportiu i cultural a la parròquia, ha injectat més de 3,1 milions d'euros des de l'any 2015.

Per la seva part, Camp ha exposat el resultat en data 31 d'octubre dels comptes del Palau del 2020. El centre va ingressar un 39% menys que en el 2019, una disminució que es pot atribuir a la situació d'emergència sanitària de la COVID-19. En aquesta línia, i tenint en compte que l'activitat a la infraestructura va quedar restringida a causa de la pandèmia, les despeses van ser inferiors en un 14,6% respecte a l'any anterior. Així doncs, en el còmput global de resultats, les pèrdues van incrementar en un 36,8% respecte a l'exercici passat.

Tot i la situació econòmica del Palau i tenint en compte el vessant social de l'equipament, la corporació comunal manté ferm l'esforç per arribar a un acord de renovació del lloguer amb la propietat.

 

NOU REGLAMENT DEL PROGRAMA DE JUBILACIÓ VOLUNTÀRIA DELS FUNCIONARIS I TREBALLADORS PÚBLICS DEL COMÚ

El Comú ha aprovat el Programa de jubilació voluntària dels funcionaris i treballadors públics de caràcter indefinit del Comú de Canillo. La finalitat que persegueix el Comú de Canillo amb aquest Programa és doble. D'una banda, oferir la possibilitat de finalitzar la relació laboral a les persones que així ho desitgin a partir dels 57 anys, sense haver d'esperar a l'edat de jubilació obligatòria per percebre una remuneració econòmica i, de l'altra, oferir llocs de treball a la població jove, i això sense haver d'augmentar la plantilla laboral.

El Reglament també regula el règim d'incompatibilitats i preveu la creació d'una Comissió de seguiment que ha d'exercir la tutela i el control del Programa de jubilació voluntària.

 

ADJUDICACIÓ D'EMBELLIMENT FASE II DEL POBLE DE SOLDEU

El projecte, que s'emmarca en la fase II (de IV en total) de renovació del nucli antic, contempla la refecció de les callisses i escales que envolten el carrer major i el carrer de la solana, que seran amb textura natural de pedra, així com la renovació dels serveis inclosos en la mateixa zona, i dels fanals i del mobiliari urbà. Les obres començaran a la primavera, i el termini d'execució serà de tres mesos.    

 

ADJUDICACIÓ DE RENOVACIÓ I MILLORA DEL CAP DEL CARRER DE RANSOL

En el cas de Ransol, el projecte de renovació del carrer Cap del Carrer es troba en l'etapa final de millora de tot el conjunt del nucli antic. La reforma consisteix en la renovació del paviment de calçada i de les voreres, un tram d'uns 400 m2, a base de llambordes de granet igual a l'existent, per donar-li una estètica més acord amb la resta del nucli. A més, es renovaran els serveis inclosos en la mateixa zona, així com els fanals i el mobiliari urbà. El termini d'execució de les obres serà de tres mesos, i de la mateixa manera que a Soldeu, les obres començaran a la primavera.

 


Comú de Canillo Arxiu font

XARXES SOCIALScomucanillo@canillo.ad

Denúncia/Queixa.

Política de privacitat
Condicions d'ús

Comú de Canillo. Tots els drets reservats © 2023