El Tarter fa un pas endavant en l'accessibilitat a pistes amb el nou edifici de serveis
El Tarter.- Grandvalira ha inaugurat aquest dimarts el nou edifici de serveis del Tarter, que permet fer un pas endavant en l'objectiu d'aproximar els serveis al client i facilitar l'accés a les pistes. L'edifici, construït amb un temps rècord i amb una inversió de 4 milions d'euros, té 2.500 metres quadrats de construcció i 700 metres de plataformes, ja que també s'ha cobert la sortida del telecabina d'aquest sector. El director general de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, ha destacat el fet que l'edifici permet agrupar tots els serveis a peu de pistes i que s'ha convertit en un referent de modernitat i integrat en l'entorn, respectant els talussos naturals.

El Tarter, un dels sis sectors de Grandvalira, és la porta d'entrada actualment d'un 25-30% dels esquiadors totals del domini, gràcies a les facilitats d'aparcament. Ara, a més, fa un pas endavant per acostar i agrupar tots els serveis a peu de pistes, gràcies al nou edifici de 2.500 metres quadrats inaugurat aquest dimarts. Les instal·lacions, que en la seva part superior alberguen la sortida del telecabina que a partir d'ara estarà coberta, també acullen les taquilles, els guardaesquís, l'escola d'esquí, una cafeteria, les oficines d'administració i recursos humans d'ENSISA, i una sala VIP i una sala polivalent que faran servei sobretot de cara a les pròximes copes del món d'esquí. Però a més, l'edifici també inclou el nou servei mèdic del sector, molt més ampli i modern i amb molt més bona accessibilitat per als ferits, tal com ha destacat el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó.

Mandicó ha remarcat que després de les importants inversions fetes per "tenir una estació de molt nivell", ara era el torn de millorar els serveis, "que creixen una mica més amb aquest edifici". El cònsol també ha destacat que a partir d'ara els esquiadors no hauran de fer cua per comprar el forfet a la intempèrie, així com la modernitat de la instal·lació, que inclou innovacions com les taules tàctils de la cafeteria per entretenir els infants.

De la seva banda, el director general de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, ha recordat que en els últims 20 anys Ensisa ha invertit 150 milions d'euros, entre els quals ha destacat precisament el telecabina del Tarter, inaugurat fa 11 anys. Ara, "es fa un pas endavant", amb un edifici "amb caràcter i personalitat", coronat per una coberta singular, "una obra d'artesania formada per 10.000 plaques". Blanch ha afegit que també s'ha aconseguit que l'edifici estigui integrat amb l'entorn, ja que "la forma respecta el talús de la muntanya i segueix una mica el recorregut que poden fer els esquiadors". Finalment, ha destacat que la construcció s'ha fet en un temps rècord de cinc mesos, "semblava una missió impossible però s'ha fet gràcies a la gran complicitat de tots".

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència dels representants dels accionistes d'Ensisa (el Comú de Canillo i Crèdit Andorrà), la ministra de Cultura i Esports, Olga Gelabert, i una nodrida representació dels agents polítics, econòmics i socials de la parròquia.
http://youtu.be/1LZ3p2qHHZc
Agència de notícies andorrana

Get the Flash Player to see this player.

Get the Flash Player to see this player.

Comparteix aquesta noticia: